zaterdag 22 augustus 2009

eten en gegeten worden


Bijna even zo belangrijk als het eten zelf, is de wijze waarop je het voedsel presenteert. Want zeg nou zelf: Jonnie Boer-cuisine nuttig je toch ook niet uit plastic bakkies van de snackerette? Dus: Lasagna gaat in een ovenschaal, boerenkool in een oma-pan en sushi & sashimi vanaf het naakte lichaam van een vrouw.

Hûh? Jawel: Nyotaimori. Wat zoveel als presentatie vanaf het vrouwelijke lichaam betekent en een traditie van de Japanse elite is. Nu bracht een Brits duo dit naar London. Nigel Carlos lanceerde dit concept samen met Nick Hepburn.

Voor de prijs van €300,- krijg je champagne bij aankomst, vervolgens een maaltijd van 10 gangen traditionele sushi & sashimi, die je allemaal van een naakt vrouwenlichaam chobstickt én een onbeperkte hoeveelheid alcohol. Volgens Carlos is het een evenement voor klassemensen.

Momenteel is het allemaal nog clandestien. De diners met naakte dames als serveerschalen worden stiekem georganiseerd op verschillende locaties: van verlaten fabrieksterreinen tot grote villa’s. Wellicht dat volgend jaar een officieel restaurant Flash Sushi wordt geopend.

Vooral voor vrouwen die willen afvallen lijkt me dit een prima idee. Ook thuis. Niet eten, maar wel ‘gegeten’ worden. Prettig weekend!

PS Wat te doen met de sojasaus?

Geen opmerkingen: