dinsdag 1 december 2009

moeilijk om niet kwaad te worden

Baldadige jongens op de vuist met zwarte pieten  




(Novum) - Twee zwarte pieten zijn zondag in Rotterdam mishandeld door een groep jongeren. In het AD beschrijft de 24-jarige Rotterdammer Marcel Visser dat hij, zijn zus, zwager en schoonzus zich klaarmaakten voor een bezoek in de wijk Crooswijk.

Terwijl het viertal in vol ornaat voor de deur in de Schutterstraat stond, liepen twee pubers van een jaar of zestien voorbij. De volgens Visser Marokkaanse jongens scheurden in het voorbijgaan het pakpapier van één van de cadeaus af. De zwager van Visser gooide uit woede een handje pepernoten naar de jongens, waarna ze de woning binnengingen.

Na het bezoek bleek dat een flinke groep jongeren zich in de buurt had verzameld. De pieten probeerden nog naar de auto te rennen, maar werden onderschept. De vrouwen konden achter de auto duiken, maar de zwager werd volgens Visser in zijn rug geschopt en kreeg stompen te verduren. Omdat er kleine kinderen toekeken, stond Visser even in tweestrijd. Op de vuist gaan zou niet best zijn voor de reputatie van de hulpjes van Sinterklaas. Toch besloot Visser zijn zwager te hulp te schieten.

Een van de vrouwen heeft volgens hem vijf minuten de claxon ingedrukt, maar niemand kwam helpen. Toen duidelijk werd dat 112 was gebeld, namen de jongeren de benen. De vier hebben aangifte gedaan. De zwager van Visser voelt er weinig meer voor om nog als zwarte piet over straat te gaan.

Geen opmerkingen: